Oldpimpeln

Den årliga pimpeltävlingen på påskafton i byn Olden i Offerdal. Min farmor bor fortfarande där och det var där jag lärde mig att fiska, det var där jag gick mina första fjällturer, det är där på myrarna jag fyller på förråden med hjortron och det är där, på påskafton som pimpeltävlingen går av stapeln.

Som ni förstår ligger de här fjällen, och framförallt den här byn, mig nära hjärtat. I år blir det dessvärre ingen pimpeltävling eftersom det är en alldeles för stor tillställning. Det här blir ju såklart också ett stort tapp för byalaget då pimpeltävlingen är årets höjdpunkt och därför är det helt självklart för mig och min familj att anmäla oss till årets pimpel ändå. Jag har ju varit anmäld så länge jag kan minnas och tänker givetvis bidra även i år, covid-19 till trots. Förresten tror jag ändå inte att jag hade fått mer fisk om jag suttit där på isen, jag går ju mest runt och surrar med folk och njuter av påsken.

Så nu vill jag be dig att också anmäla dig till årets pimpeltävling i Olden! Kanske har du, som mig, nära anknytning dit eller så vill du bara passa på att stödja en levande by? Påskafton är sista dagen för att swisha din anmälan till Oldpimpeln 2020 som i år bara sker i tanken och, för att vara tydlig, blir ett rent bidrag till Oldens byalag.

Anmälan till Oldpimpeln är 100:-/vuxen och 30:-/barn. Oldens byalag har inget eget swishnummer och därför skickar du din anmälan till mig, Viktor Lidin, på nummer 0702041355 så vidarebefordrar jag den totala summan till Oldens byalag. Märk swishen med ”Oldpimpeln”.

Det totala antalet anmälda och summan som skänks till Oldens byalag redovisas på instagramkontot @enkasakaffe och Facebooksidan ”En kåsa kaffe” efter påskafton. Ifjol var vi 600 vuxna och 122 barn anmälda, är det för mycket att hoppas på att vi blir fler i år?

Woolpower

Outdoorexperten i samarbete med Woolpower har precis avslutat en bildtävling där jag vann! Så grymt roligt! När jag först såg tävlingen så var jag inte säker på om jag skulle ge den ett försök men sista dagen så bestämde jag mig. Jag gick igenom mina bilder och hittade en på min fru som jag tycker är helt fantastisk. En bild som jag lyckades ta när vi var ute och fotade vid stugan där jag verkligen fångade den glädje som min fru sprider. Den bilden tänkte jag. Den skulle jag kunna tävla med. Jag frågade min fru om det var okej och sen la jag upp den. Igår kom beskedet att min bild vann!

Nu ska jag och min fru få åka till Woolpower och sy varsin tröja. Vilket fint pris och vilken upplevelse. Det här är vi taggade inför! Okej, lite nervösa för hur i hela friden syr man en woolpowertröja!? Förhoppningsvis får vi bra hjälp med det men hursomhelst så ska det bli spännande att få göra ett besök i fabriken. Det här ska bli extra roligt också bara för att jag tycker att just woolpower är ett föredöme i branschen. Hållbara produkter, personlig produktion och framförallt, tillverkat i min hemstad Östersund.

Bilden finns att se på Instagram på @outdoorexperten eller på @enkasakaffe. Nu väntar vi med spänning på att få komma till woolpower och förhoppningsvis kan vi få knäppa lite kort där så jag kan dela med mig av upplevelsen.