Packlista för en hösttur i fjällen

Efter att med stapplande steg och i långsam takt tagit mig ner till bilen igen efter två nätter på fjället tänkte jag för mig själv. Börjar jag verkligen bli gammal? Ryggsäcken kändes tyngre än vanligt och jag satte mig som hastigast tre gånger på vägen ner för att vila låren. Nåja, det kanske bara är att förlika sig med de nyss fyllda 35 åren och laga efter läge tänkte jag och packade in grejorna och åkte hem.

Det visade sig däremot att i takten med att åren staplats på hög så har visst även utrustningen i min packning gjort detsamma. Barnen gjorde sitt till och där har ryggsäcken gått från lagoma 20kg till det dubbla. Men det är okej, det är korta turer och vikten gör mig inget så länge vi får med grejor så att barnen är bekväma och vi kan ha det lite extra mysigt. Det blir sällan mer än ett par kilometer ändå så då går det ta det i maklig takt. När jag kom hem från den senaste fjällturen bestämde jag mig för att väga packningen, bara för att se, den var ju rätt blöt och det kanske var tungt ändå. Det visade sig vara onödigt tungt och jag måste verkligen börja se över min packning! 52.4kg ska det helt enkelt inte behöva väga. Så här är min packlista för en ripjaktshelg. Kopiera den inte rakt av, det är bara tokigt och jag kommer definitivt se över nödvändigheten med två bössor, två kamerahusdubbla uppsättningar jackor och en del annat till nästa gång.

Bo och sova:

Tältkåta, sovsäck, liggunderlag exped, liggunderlag vanligt, tarp.

Mat och matlagning:

Trangiakök, multifuelbrännare, matkåsa, kåsa, kaffepanna, termos, kaffe, mjukkonserver, frukostpaket, torrkött, powerbars, yxa, stekspade.

Jaktryggsäcken:

Ryggsäck, 22wmr, hagelbock, ammunition, handkikare, fjellduk.

Kamerautrustning och ljud:

Kamerahus ett, vidvinkelobjektiv, teleobjektiv, 50mm fast objektiv, kamerahus två, objektiv, drönare, kamerastativ, mikrofon, mikrofonstativ.

Annan elektronik:

Powerbank, laddsladdar, extrabatterier kameror, extrabatterier drönare, tältlampa, pannlampa.

Kläder:

Primaloftbyxor, regnbyxor, vindfleece, 200g woolpowerunderställ, mössa, buff, vantar, förstärkningsjacka dun, 400g woolpowertröja.

Där är min senaste packlista i stora drag. Egentligen inga konstigheter men det går ledigt att kapa några kilon och delar man upp tältkåtan så att alla bär en del var blir det genast mycket rimligare. Tältkåtan är för övrigt en riktigt bra grej när kvällarna börjar komma tidigt. Även om vikten lätt gör sig påmind så är det skönt med ett rymligt krypin där man kan dra sig undan och spendera kvällen ifall kylan kryper på eller att vädret gör att det inte är så skönt att sitta utomhus.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s