Tysjöarna

Jag gillar det här med att frilufsa nära. Det har inte alltid varit så men barnen förändrade min syn på friluftsliv till det bättre. Förut ville jag alltid åka långt till storslagna vyer och ensamma fiskevatten, även om syftet kanske mest var att tända upp och koka kaffe. Nu är vi bättre på att sticka ut på nära håll när tiden eller orken inte räcker till för att åka långt. Som tur är så har vi ett grymt ställe precis runt hörnet. Tysjöarnas naturreservat med grillplatser på lite olika ställen runt sjön, bra långfärdsskridskoåkning på senhösten och ett myllrande fågelliv på sommaren. Hit sticker vi ibland för att bara komma ut. I söndags så skidade vi iväg till vårt favoritvindskydd med barnen. Vi följde ett dåligt skoterspår och det hade i efterhand varit smartare att gå men det fick vara ett litet test för kommande skidturer med barnen. De klarade testet med bravur. Kämpade på utan större besvär och vi höll chokladpauserna täta tills vi nådde målet. Där gjorde vi hamburgare och kokade söndagskaffet i en vårsol som stundtals lyckades bryta sig igenom molnen. Så grymt härligt!

Bor du i krokarna runt Östersund och inte har varit vid Tysjöarna så tycker jag att du borde göra ett besök!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s