Burvattnet

Det ligger långt bort. Fisket kan vara bra men är väl egentligen sällan sådär superbra. Ändå dras jag dit, kanske på grund av den vackra miljön eller så är det bara för att vi åkt dit på vintrarna så länge jag kan minnas.

Den här sjön ligger i Svenskådalens naturreservat och vintertid så tar det ca 1.5 timme i maklig skotertakt att ta sig dit. Helst fjällvägen om vädret tillåter och då kör du över sjöarna Korsvattnet, Skolken och Klåmsken. Den leden är mäktig när det börja luta ner mot Stora Mjölkvattnet och du ser fjällen bort mot Anjan och sen vidare in i Norge. Sjövägen över Mjölkvattnet får du istället passera i skuggan av mitt absoluta favoritfjäll. Himmelsraften. Det fjället har en särskild plats i mitt hjärta och är så mäktigt med sin branta sida som sträcker sig upp från sjön.

I helgen som var fick vi njuta av allt detta! Vi fick hux flux barnvakt och min fru följde med mig för att tälta en natt uppe vid Burvattnet. Vädret var magiskt bra, natten ganska kall men så fort solen tittade fram så började den värma. Jag har muttrat så mycket över det dåliga väder och all storm som varit under vintern men nu är allt förlåtet. Vädret levererade! Fisket var sådär men det gjorde absolut ingenting när himlen var klarblå och kaffet kolsvart. Då trivs jag!

Vad vill jag säga med det här då? Jag tycker att du ska ta dig dit! På sommarn eller vintern spelar ingen roll för miljön är lika mäktig oavsett men det är få saker som klår klarblåa vårvinterdagar så passa på nu!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s