Fågeljakten är igång!

Jag avvaktar däremot med min premiär och inväntar kallare väder och fåglar i topp. Där trivs jag som bäst! I vanliga fall brukar jag sticka iväg några svängar och jaga skogsfågel på uppflog tillsammans med vår finska lapphund Dimma. Men då hon är hos uppfödaren med sex diande valpar så får vi spara den jakten till nästa år istället. Om du är ute på fjället och jagar ripa eller smyger runt i skogarna sökandes efter skogsfågel så önskar jag dig en fin vecka!

För mig får den här tiden får istället läggas på skjutbanan, några lockpass efter räv och med lite tur kanske kronhjort. Till årets jaktsäsong köpte jag ett nytt kikarsikte till smyg- och toppjaktsbössan. Nu är den fortfarande rätt färsk i garderoben men än så länge är jag jättenöjd! Kravet var enkla inställningsmöjligheter som targetrattar, en kostnad långt under en månadslön och så bra optik som möjligt för den pengen. Efter mycket läsande av tester, koll på specifikationer och prat med de som kan mer än mig så köpte jag till slut Hawke Endurance wa sf 4-16×50.

Kikarsiktet har justerbara rattar utan lock med en låsfunktion som gör att i låst läge så är de intryckta vilket ger ett mer slimmat kikarsikte och underlättar när jag har bössan i hölsterryggsäcken. Det är också ganska säkert mot olyckliga omställningar av kikaren till följd av att rattarna fastnat eller tagit i något och vridits. Det här känns som en vinnare inför toppjaktssäsongen och har redan tjänat mig väl under årets bockjakt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s