Sista toppjakten för denna gång

Det ställde sig så att jag blev ledig under dagen igår och då packade jag ryggsäcken, tog med mig vår hund och for till skogs. Jag hoppades på att få se någon fågel i topp men trots något bistra -25 på morgonen och en strålande sol under dagen så ville det sig inte riktigt. Jag såg några betade tallar som var snöfria men vi var nog lite sena förbi den platsen för någon fågel såg vi aldrig.

Däremot är det som alltid så, att jag sällan ångrar en tur. Mina vita blixten fick luftas och så även vår finska lapphund. Som ett yrväder kutade hon runt mig till en början men efter en dryg timme så föll hon in bakom mig och travade i spåren. Snön gjorde givetvis sitt och när vi stannade för att tända upp så la hon sig i snön och sov en stund. Det är så mysigt att ha henne med ut. Vi trivs i lika stora drag och jag känner mig aldrig så knuten till henne som när vi är i skogen tillsammans.

Nu väntar istället pimpelfiske framöver och kanske ger jag mig i kast och försöker locka räv framöver. Vi får se men jag har sett en stor en på en plats i jaktmarken som jag kanske ska göra ett försök på. Även om jag tycker att det är ett oerhört vackert djur så går dem hårt åt rådjuren samtidigt som det är en spännande jakt. Nåja. Det återstår att se hur det blir med det. Pimpelfisket lockar trots allt mer och jag har redan börjat fundera över skid- och skoterturer med fiske på vårisar. Planeringen är viktig, kanske inte så mycket för själva turen som för sinnet. Det stillar mig och skänker lite ro under tiden vädret blir mildare och dagarna blir längre. Det är härligt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s