Utomhus

Där laddar vi batterierna inför en ny arbetsvecka. Det behöver inte vara så omständigt men det ska vara njutbart. Gott fika, en knastrande eld och en panna kaffe.

Det här är vad vårt friluftsliv ofta handlar om. Det är upplevelsen som är i fokus och inte själva turen i sig. Jag hade med bössan ut och hoppades få se tjäder eller orre bland trädtopparna men gick bet, däremot såg vi en fin råget när vi var på väg till tjärnen där vi skulle fika och det var en behållning i sig. Barnen tyckte det var superkul. Om fokuset hade varit att skjuta en fågel så hade det varit en ”misslyckad” tur men istället så var det en fantastiskt härlig dag! Barnen byggde koja i skogen, vi åt varma mackor och drack både påtår och tretår ur den sotiga pannan. Det medan alltjämt solen värmde kinderna och gnistrade bland de frostklädda träden.

Det här är vad jag vill dela till andra. Antingen bara ge inspiration för att komma ut eller så vill du kanske boka en guidad tur? Oavsett om det handlar om jakt, fiske eller bara vara ute i naturen så tycker jag helhetsupplevelsen är den allra viktigaste. Det är den som gång efter annan gör det värt att spendera tid utomhus.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s