Årets toppjaktspremiär

Okej, jag har varit ut nån sväng och kikat efter fågel innan men idag får jag ändå säga blev startskottet. Jag stannade till på hemmamarken för en snabbkik innan jag skulle möta upp två kompisar på ett annat ställe. Precis innan jag skulle tillbaka till bilen såg jag en orrtupp som jag smög in på, sköt och….ja, sen var den helt borta. Jag sökte av med hund en bra stund innan jag till slut gav upp. Den var puts väck, imorgon tar jag med mig barnen och gör en lov igen för att se om vi hittar den. Någonstans ligger den.

Jag åkte sen vidare och skidade iväg efter mina kompisar, de hade sett lite fågel på morgonen så det verkade lovande. Precis när jag närmade mig platsen där de var så small det och det visade sig vara en fin tjädertupp. Kul! Strax efter så kom det en orrtupp seglande och träade inte långt från mig. Jag platsade hunden, la mig ner och lyckades träffa, med andra skottet, ibland har man tur som en tokig och de sitter kvar.

Innan vi nådde bilen så kunde även Thomas smyga in på en tjäder och därmed var dagen fint avslutad. En kanonstart på toppjaktssäsongen och än är det bara början!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s