Oldpimpeln

Den årliga pimpeltävlingen på påskafton i byn Olden i Offerdal. Min farmor bor fortfarande där och det var där jag lärde mig att fiska, det var där jag gick mina första fjällturer, det är där på myrarna jag fyller på förråden med hjortron och det är där, på påskafton som pimpeltävlingen går av stapeln.

Som ni förstår ligger de här fjällen, och framförallt den här byn, mig nära hjärtat. I år blir det dessvärre ingen pimpeltävling eftersom det är en alldeles för stor tillställning. Det här blir ju såklart också ett stort tapp för byalaget då pimpeltävlingen är årets höjdpunkt och därför är det helt självklart för mig och min familj att anmäla oss till årets pimpel ändå. Jag har ju varit anmäld så länge jag kan minnas och tänker givetvis bidra även i år, covid-19 till trots. Förresten tror jag ändå inte att jag hade fått mer fisk om jag suttit där på isen, jag går ju mest runt och surrar med folk och njuter av påsken.

Så nu vill jag be dig att också anmäla dig till årets pimpeltävling i Olden! Kanske har du, som mig, nära anknytning dit eller så vill du bara passa på att stödja en levande by? Påskafton är sista dagen för att swisha din anmälan till Oldpimpeln 2020 som i år bara sker i tanken och, för att vara tydlig, blir ett rent bidrag till Oldens byalag.

Anmälan till Oldpimpeln är 100:-/vuxen och 30:-/barn. Oldens byalag har inget eget swishnummer och därför skickar du din anmälan till mig, Viktor Lidin, på nummer 0702041355 så vidarebefordrar jag den totala summan till Oldens byalag. Märk swishen med ”Oldpimpeln”.

Det totala antalet anmälda och summan som skänks till Oldens byalag redovisas på instagramkontot @enkasakaffe och Facebooksidan ”En kåsa kaffe” efter påskafton. Ifjol var vi 600 vuxna och 122 barn anmälda, är det för mycket att hoppas på att vi blir fler i år?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s