Julklappstipset!

Jag tänkte dela med mig av några grejor som gör mina jakt- och fjälldagar lite lättsammare och roligare. Några lite billigare och några lite dyrare men säkerligen något som den som får gåvan kan ha glädje av länge.

Trangiapannan

Kaffepannan i ett Trangiakök är lätt, inte speciellt skrymmande och framförallt så kan du ha den i evigheter. Det här är en gåva som bara blir vackrare ju mer den används. Skär av plasten runt handtaget som annars kommer smälta vid första användningen och när väl knoppen till locket ger upp så kan du byta den till en egentillverkad av horn.

Kikarsele

För toppjaktsentusiasten eller smygjägaren så är det här ett måste. Fler och fler börjar upptäcka det bekväma i en kikarsele men fortfarande är det många som inte hittat det här fantastiska sättet att bära kikaren på! Det finns lite olika modeller och flera olika fabrikat. Väskan på bilden använder jag oftast när vädret är ruggigt medan selen jag länkat till är lite smidigare och gör att det går snabbare att få upp kikaren.

Den bästa mössan!

Länge har jag suktat efter den klassiska fjällkepsen som både är vindtät och skyddar öronen vid riktigt ruggiga vinterdagar men som gör sig lika bra i vårsolen med sina uppvikta öronlappar och nedfälld skärm. Jag har tidigare haft andra modeller som jag tyckt passat dåligt men nu kommer jag aldrig byta igen! Det här är en mössa som jag använder i stort sett varje dag från september till maj och modellen är den bästa som jag testat!

Ett riktigt bra underställ

Jag och min fru tillhör kategorin som notoriskt använde oss av de klassiska craftunderställen tills vi förälskade oss i ull och sedan dess har vi inte blickat tillbaka. Ska du ha bara ett så ska du ha ett i ull och ska du ha två så kan ett vara i ull och det andra, ja det ska också vara i ull. Våra mest använda är 200g medan vi sommartid använder oss lite mer frekvent av de tunnare.

Med detta vill jag passa på att önska just dig en magisk jul! Det är inte alls som vanligt men jag vill med bestämdhet hävda att förändring inte alltid behöver vara av ondo. Kanske hittar vi i år på nya traditioner som kommande år kan föra oss närmare varandra och som fokuserar mer på värme, gemenskap och kärlek istället för stress över tomtar, klappar och ett dignande julbord med så många olika grejor att man knappt vet vad hälften är. Givetvis är många av dessa traditioner viktiga men jag tror att saknaden av våra kära i år kan föra oss tillbaka till det som julen borde handla om. Jular där gemenskapen är det viktiga och där allt det andra är sekundärt. Det är iaf vad jag hoppas på.

Ha nu en god jul och ett gott nytt år så gör vi tillsammans vad vi kan för att göra den så bra det bara är möjligt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s