Nära äventyr eller kanske närentyr

Ibland lägger vi nog ribban lite väl högt och längtan till fjällen gör att jag helst sitter lite drygt en timme i bilen för att komma ut. Det gör ju såklart att den där skidturen inte alltid blir av. Då är turer likt den från bilden helt grymma! Strax utanför Östersund finns ett område som numera är ganska välkänt för Östersundsborna och det är Tysjöarna. Det är vackert, lättillgängligt och passar du på att skida över sjön när det är -20 så är det också tämligen folktomt.

Vi utgår från parkeringen längst in på tysjövägen och tar vi oss ner med skidor under fötterna så skidar vi längs stängslet för att sedan vika ner vid elledningen och korsa myren ner mot utloppet ur sjön. På dryga fem minuter är vi ner och kan ta en tur över sjön, kanske till något av vindskydden för att äta lunch eller så har vi med termos och bullar för att ta en fika på stående fot.

Det här är verkligen en pärla och även om många vet om den så är den väl värd ett besök om inte just du hittat dit ännu. Tänk bara på att elda på angivna platser och ta med skräpet hem så att vi kan fortsätta njuta av denna vackra plats!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s