Pannlampans plats i ryggsäcken

Detta blogginlägg är ett betalt samarbete med Nordik Distribution.

En bra pannlampa bör finnas i var jägare, frilufsare och fiskares ryggsäck och när den inte används så ska den finnas där den är som mest lättillgänglig. I topplocket på ryggsäcken.

Som flugfiskare är den guld värd, speciellt när åldern börjar ta ut sin rätt och ögonen sviker när det gäller mörkerseendet. Som jägare är den ovärderlig när den där råbocken faller precis innan mörkret sluter sig över skogen och du knappt ser handen framför dig. Som frilufsare så hjälper den dig att undvika fällorna i form av tältets stormlinor som du annars ovetandes faller huvudstupa över när det är dags att borsta tänderna och krypa till kojs. Ja du förstår, det är helt enkelt ett måste med en bra pannlampa!

Jag har länge klarat mig med en hygglig pannlampa från petzl som jag fick av min fru för länge sedan. Den lyser helt okej (vilket var skitbra på den tiden det begav sig!), har tre aaa batterier och har hjälpt mig knyta många flugor under skumma nätter i öringåarna. Men tekniken går framåt och ifjol så fick jag en Nextorch mystar från mina kompisar på Nordik Distribution och vilken skillnad det är!

För det första är den uppladdningsbar vilket jag ser som en enorm fördel och för det andra är batteritiden riktigt bra! Lägg till att den dessutom är lätt, sitter bra på huvudet och har en ljusterbar ljuskägla från bred till koncentrerad tillsammans med ställbar ljusstyrka så förstår du att petzl-lampan legat i lådan i hallen sen jag fick den här. Jag tycker helt enkelt att det är en suverän lampa! Den har fått sin givna plats i topplocket på ryggsäcken oavsett vad jag ska ut på och jag tycker den löser alla uppgifter med bravur!

Jag kan varmt rekommendera den här pannlampan oavsett vad du kan tänkas ge dig ut på för äventyr! Och du, se till att du har den lättillgänglig när du behöver den och då är topplocket på ryggsäcken ingen dum idé.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s