Det bästa skjutstödet är det du har med dig

Detta inlägg är ett betalt samarbete med Nordik Distribution

Ett stöd förbättrar skyttet för alla jägare men det hjälper inte om det ligger kvar i bilen för att det är lite för otympligt att smyga runt med.

Jag gillar prylar. Inte nödvändigtvis de dyraste sakerna och det behöver heller inte vara något tjusigt namn på grejorna. Jag gillar dem av den enkla anledningen att de oftast gör saker lite lättare. Precis så är det med skjutstöd. Jag har gjort egna två-bensstöd, försökt bocka till plaströr för att göra en skjutvagga att ha på ryggsäcken under toppjakten och köpt några olika stöd. Oftast faller det dock på hur smidiga de är. För, det spelar ingen roll hur bombsäkert ett skjutstöd är om det är så krångligt att bära med sig att det istället ligger kvar i bagaget när det är dags att ge sig ut på ett pürschpass. Alla de här problemen tycker jag att Swagger stalker lite löser.

Det här är ett stöd som inte är bäst på något utan istället kan lite av allt. Söker du ett superstabilt och bombsäkert skjutstöd så är det här inte rätt väg att gå utan då kanske du istället ska kolla på exempelvis Bogpod. Om du däremot vill ha ett flexibelt skjutstöd med möjlighet att använda från liggande till knästående och som är så smidigt att det ihopvikt går ner i benfickan på jaktbyxorna är du helt rätt ute!

Det som jag tycker ger det en fördel gentemot andra tvåbensstöd är att det är anpassningsbart då klykan som du lägger förstocken i fjädrar. Du kan med ett lätt tryck uppifrån sänka siktpunkten och därmed kan du lättare följa ett djur utan att behöva flytta på din eller skjutstödets position.

Första gången jag verkligen hade nytta av det här var under en smygjakt tillsammans med min son förra hösten. En smygjakt som resulterade i att vi kröp över en åker i närmare en timme innan vi kom tillräckligt nära för att avlossa ett skott. Här är jag helt säker. Jag hade inte kunnat ta ett skott utan skjutstödet. Hade jag haft med något av mina andra, hemmabyggen eller köpta, så är jag faktiskt osäker på om jag hade kommit till skott just i den situationen. Att detta skjutstöd är så flexibelt och smidigt gjorde helt enkelt att jag hade rätt förutsättningar för att kunna avlossa ett säkert skott. Så numera åker jag aldrig ut på jakt utan mitt Swagger stalker lite.


En reaktion på ”Det bästa skjutstödet är det du har med dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s