Fjälltider

Trots att det bara är mitten av januari så märks det redan att dagarna är längre. Den här tiden är klurig för ofta luras vi ut på nån längre tur tillsammans med barnen så fort några solstrålar tittar fram bara för att inse att dagarna fortfarande är korta och ganska kalla. Likväl så är det väldigt härligt och ljuset tillsammans med färgerna som känns som att de bara tillhör januari kan vara makalöst vackert när solen börjar gå ner igen.

Det som väntar nu är ju också finalen av toppfågeljakten och den stundande ripjakten uppe på fjället! Toppjakten har varit en favorit under många år men det har ripjakten också kommit till att bli. För mig är det tilltalande med vidderna uppe på fjället och efter att mest ha huserat på låglandet under ett par månader så är det nästan som att få andas frisk luft igen när jag kommer upp på kalfjället! Att sen få göra det med bössan på ryggen och skidor på fötterna ger en extra dimension och ett annat syfte. Jag är inte så mycket för det där med att gå eller åka skidor bara för okynnes. Jag vill ha ett mål, om det sen är en topp, en jakt eller ett fiskevatten spelar mindre roll så länge jag har någonstans jag vill ta mig. Det ger jakten mig och jag ser oerhört mycket fram emot att stå på fjället igen.

Något som jag också ser fram emot är en ripjaktshelg som anordnas av ett eventbolaget i Östersund där jag ska vara med som guide. Det här ska bli superskoj och förhoppningsvis kan jag frälsa några fler personer i den här jaktformen. I två dagar ska vi skida runt på fjället i jakt på ripa, äta god mat både ute och på Kolåsens fjällhotell, det här ska bli superskoj och förhoppningsvis är vädergudarna med oss så att vi får ett par riktiga pangdagar utomhus!

Är du intresserad av att veta mer om turen och följa med så hittar du mer information HÄR det finns några platser kvar och du är varmt välkommen att göra sällskap!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s