På turskidor i jämtland

Att gå på tur är verkligen helt grymt och jag rekommenderar det till alla, oavsett tidigare skidvana! Det behöver inte vara krångligare än att knäppa igen bindningen och skida iväg för att få en pangdag i fjällen!

Vi har några spots vi brukar skida till och nedre lill-mjölkvattnet är en sån given tur! Det är lagom kort för att det ska vara enkelt med barna oavsett humör och samtidigt lagom långt för att det ska bli en skidtur. I lördags fick vi med våra kompisar på den turen och med två gamla segebadenpulkor packade med mat, fiskegrejor och en 2-åring styrde vi mot sjön.

När vi satt där med mackjärn, grillkorv och kaffepanna i högsta hugg så pratade vi om det här att ge barnen upplevelser. För även om den här turen varken är lång eller krånglig så är det likväl en upplevelse som barnen förhoppningsvis kommer att minnas när de blir äldre. Våra kompisars äldsta fick t.ex sin första fisk på pimpel, en fin öring dessutom! Hur häftigt är inte det!?

Jag är uppvuxen i de fjällen men vi har alltid åkt skoter överallt och skoter blir lätt meckigt. Först ska man ha en, sen ska den förmodligen transporteras dit på en släpvagn och det ska tankas och fixas. Turskidorna är lättare och jag tänker att allt som är lättare öppnar upp för att det faktiskt blir av! Så ta en tur på turskidor med familjen, hyr grejor om du inte har och packa ryggsäcken full med fika, glöm bara inte den obligatoriska chokladkakan för chokladpauser är mer obligatoriskt än skidorna själva när det ska turas med barn!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s