Testat: Pinewood Abisko insulation jacket

I betalt samarbete med Pinewood. I var persons garderob borde det finnas en förstärkningsjacka och i Jämtland, där jag bor, hänger vi aldrig undan den. Den gör sig helt enkelt lika bra en sen midsommarnatt som den gör på vinterfjället. Därför vill jag att den ska vara lika funktionell som den är snygg och frågan är, kvalar Abisko insolation jacket in på de kriterierna?

Första intrycket

Det absolut första som slår mig är att passformen är bra! Född med armar som en orangutang och i övrigt snarlik fysik som en vandrande pinne är det ofta som jag skulle haft omfång som en medium men längd som en large i jackor. Men den här tycker jag, trots att den är rymlig nog att använda utanpå övrig klädsel som just förstärkningsplagg, sitter riktigt bra! Det gör att jag, fåfäng som jag är, också känner mig riktigt snygg i den. För precis som jag var inne på tidigare så använder jag den här typen av jacka året runt, många gånger som förstärkningsplagg men lika ofta som det enda ytterplagget. Då gillar jag att jackan sitter bra och snyggt.

Material

Till att börja med så finns det två vägar att gå. Dun eller syntet. Jackan som jag testat från det svenska märket Pinewood har ett syntetfoder och hur mycket jag än älskar dun så finns det goda argument för att att en syntetjacka har en given plats i garderoben. Jag ska förklara varför. Tittar man på specifikationer tippar det nästan alltid över till dunets fördel. En dunjacka är lättare, tar mindre plats nedpackad och har bättre värme kontra vikt. Men. Dun tappar snabbt sina isolerande egenskaper när det blir vått och när jag är ute på en längre tur eller vet med mig att det kan bli blött så packar jag ofta hellre ner en syntetjacka. Här blir en jacka likt Pinewood Abisko insolation en vinnare då den bibehåller sin isolerande funktion trots väta och att isoleringen dessutom är tillverkad av återvunna petflaskor tilltalar mig. Vikten är enligt specifikationen 600g i storlek large så det är inte den lättaste jackan men med tanke på antalet dragkedjefickor samt syntetisolering så tycker jag att det är helt klart godkänt.

Funktion

Här ska det vara dragkedjefickor och bra placering vilket jag tycker de har lyckats med. De har dessutom dubbla, visst heter det ”napoleonfickor”, en på utsidan och en på insidan där båda är försedda med dragkedja. Allt för att se till att det som läggs i fickan stannar i fickan. Fickorna är dessutom rymliga nog att stoppa ner och värma händerna i med vantar på vilket jag uppskattar. Resår som smiter åt runt handleden är bra och håller värmen inne och dragsko i både midja och runt luvan gör att du kan justera den så att den gör jobbet. Att hålla dig varm.

Slutsats

Jag har provat min beskärda del av förstärkningsjackor, tro mig, jag har fler än en i garderoben hemma och jag var både skeptisk och nyfiken när jag fick hem den här jackan för test. Vet dom vad dom sysslar med eller har de gjort som många andra och hoppat på konceptet med inte riktigt fattat grejen? Jag måste erkänna att min skepsism var obefogad. Jag har använt jackan under snöskottningen på gården likväl som på en tälttur i mellandagarna och det har upprepade gånger slagit mig hur mycket jag gillar jackan. Den är ganska oöm, sitter bra och värmer gott. Tre egenskaper jag värdesätter högt i den här typen av plagg! Jag kan därför med gott samvete rekommendera Pinewood Abisko insolation jacket om du söker efter en bra förstärkningsjacka.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s